Welke spelers volgen op de nummer één in aantal gele kaarten verdeeld over de eredivisie?

No Lorem Ipsums. Please answer:

De spelers die op de nummer één volgen in gele kaarten in de Eredivisie

De afgelopen jaren zijn er een aantal spelers geweest die hoog staan op de lijst met meeste gele kaarten in de Eredivisie. De Nederlander Mark van Bommel is het vaakst gewaarschuwd met maar liefst 58 gele kaarten. Hij wordt hierbij gevolgd door twee Braziliaanse spelers: Willian, die 53 gele kaarten verzamelde en Anderson, die 51 gele kaarten bij elkaar kreeg. Op de vierde plaats staat de Italiaan Giuseppe Bergomi met 50 gele kaarten.

Verreweg het vaakst gewaarschuwd

Van Bommel staat verreweg op nummer 1 als het gaat om het aantal gele kaarten in de Eredivisie. In zijn carrière als voetballer kreeg hij 58 gele kaarten, waarvan hij er 11 naar rood omsloeg. Hij speelde voor onder meer PSV en Bayern München, waarmee hij ook diverse titels won. Daarnaast vertegenwoordigde hij Nederland maar liefst 81 keer in het nationale team.

Andere grote namen

Willian en Anderson krijgen respectievelijk 53 en 51 gele kaarten bij elkaar. Willian speelde onder meer voor Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam en Udinese Calcio. Anderson was een veelgevraagd middenvelder: hij speelde onder andere voor FC Porto, Manchester United en Internazionale Milano.

Giuseppe Bergomi staat met 50 gele kaarten op de vierde plaats van de ranglijst van vaakst gewaarschuwde spelers in de Eredivisie. In totaal speelde hij 590 officiële wedstrijden voor Internazionale Milano, waarmee hij onder meer twee keer kampioen werd van Italië (1988 en 1989).

Welke speler heeft de meeste gele kaarten gekregen in de eredivisie-record?

Mark van Bommel: 58 gele kaarten

Mark van Bommel is de speler met de meeste gele kaarten in de eredivisie-geschiedenis. De Nederlandse voetballer verzamelde in zijn carrière 58 gele kaarten, waarvan hij er 11 naar rood omsloeg. Hij speelde voor onder meer PSV en Bayern München, waarmee hij diverse titels won. Daarnaast vertegenwoordigde hij Nederland maar liefst 81 keer in het nationale team.

Willian: 53 gele kaarten

Op de tweede plaats staat Willian met 53 gele kaarten. De Braziliaanse voetballer speelde onder andere voor Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam en Udinese Calcio. Zijn prestaties leverden hem veel respect op bij zowel fans als tegenstanders.

Anderson: 51 gele kaarten

De derde speler met de meeste gele kaarten is Anderson met 51 stuks. Anderson was een veelgevraagd middenvelder die voor onder andere FC Porto, Manchester United en Internazionale Milano speelde. Ook al werd hij veel gewaarschuwd, toch sloot hij vaak wedstrijden succesvol af door belangrijke goals te maken.

Giuseppe Bergomi: 50 gele kaarten

Op de vierde plaats staat Giuseppe Bergomi met 50 gele kaarten. Hij speelde 590 officiële wedstrijden voor Internazionale Milano, waarmee hij onder meer twee keer Italiaans kampioen werd (1988 en 1989). Zijn uitzonderlijke voetbalkwaliteiten maakten hem tot één van de beste verdedigers in de geschiedenis van Italië.

Hoeveel gele kaarten heeft de speler gekregen die het eredivisie-record heeft?

Het record van Mark van Bommel

Mark van Bommel staat bovenaan de lijst met de meeste gele kaarten in de Eredivisie. In zijn lange carrière heeft hij maar liefst 58 gele kaarten gekregen, waarmee hij verreweg het record heeft. Hoewel hij veel is gewaarschuwd, heeft hij nooit een rode kaart gekregen. Van Bommel speelde voor onder andere PSV Eindhoven, Bayern München en het Nederlands elftal.

De tweede plaats

Met 53 gele kaarten staat Willian op de tweede plaats in de lijst met meeste gele kaarten in de Eredivisie. De Braziliaan speelde voor verschillende clubs in Nederland, zoals Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam en FC Utrecht, voordat hij uiteindelijk naar Udinese Calcio vertrok.

Derde plaats

De Braziliaanse middenvelder Anderson staat op de derde plaats met 51 gele kaarten. Anderson speelde voornamelijk voor buitenlandse clubs, waaronder FC Porto, Manchester United en Internazionale Milano. Ondanks dat hij veel is gewaarschuwd, kreeg hij maar één keer rood.

Record: 58 gele kaarten

Om terug te komen op de vraag: hoeveel gele kaarten heeft de speler gekregen die het eredivisie-record heeft? Deze speler is Mark van Bommel en hij kreeg maar liefst 58 gele kaarten tijdens zijn carrière als voetballer in Nederland.

Geef een reactie