Plissé gordijnen op maat, wat zijn de voordelen?

Raambekleding brengt sfeer in elke kamer en plissé gordijnen zijn daarvoor een trendy alternatief voor gangbare gordijnen. Ben je op zoek naar een persoonlijke en decoratieve gordijnstijl? Kies voor plissé gordijnen op maat en maak je interieur compleet, want of je nu rustiek woont of modern, met plissé gordijnen geniet je van een stijlvolle finishing touch op elke interieurstijl!  

Eenvoudige installatie van plissé gordijnen op maat

Een praktisch voordeel van plissé gordijnen is dat ze op maat kunnen worden gemaakt en tot op de millimeter nauwkeurig worden gefabriceerd, zodat ze voor elk raamtype geschikt zijn. De stijlvolle gordijnen zijn eenvoudig te installeren en boren kan desgewenst achterwege blijven, want als je niet wilt of mag boren, kun je alle plissé gordijnen zonder boren aan het raam bevestigen met klembeugels. Een installateur is niet nodig, want de installatie van dit gordijntype is kinderspel!

Plisségordijnen voor elke kamer

De kamers in je woning stellen verschillende eisen aan de lichtval en hebben vaak verschillende interieurstijlen. Zo is de raamdecoratie woonkamer gericht op gezelligheid, terwijl de keuken vooral functioneel moet zijn en vraagt om een uitvoering die lichtdoorlatend of transparant is. Voor de slaapkamer wil je een plissé gordijn die de privacy beschermt of dermate verduistert voor een goede nachtrust. Plissé gordijnen zijn doorgaans verkrijgbaar in alle kleuren en patronen zoals kleurrijke gordijnen met kindvriendelijke patronen voor de kinderkamer.  Welke kamer je ook wilt voorzien van raamdecoratie, met plissé gordijnen op maat creëer je de gewenste lichtval in elke kamer.  

Beschermen plissé gordijnen ook tegen de hitte?

Heb je een huis dat veel zonlicht doorlaat en wordt het binnen gauw heet tijdens zomerse dagen? Kies dan voor isolerende plissé gordijnen met een extra coating die beschermen tegen hitte. Deze reflecteren het zonlicht en houden de kamer koeler, waardoor ze geschikt zijn als warmtewering. Zo geniet je van mooie raambekleding en profiteer je van het isolerende effect.

Stijlvolle plisségordijnen op maat

Met plissé gordijnen op maat zorg je voor een functionele en tegelijk modieuze raambekleding. Aan specifieke wensen kan eenvoudig worden voldaan, waardoor elk raam een blikvanger wordt. Maar de voordelen blijven niet beperkt tot de afmetingen, want plissé gordijnen scoren ook hoog met hun diverse kleurenpalet, waardoor ze een van de meest stijlvolle raamdecoraties zijn. Met of zonder patroon, discreet of kleurrijk, plissé gordijnen verfraaien elke kamer en passen perfect in elke interieurstijl.