Laten we jouw marketing optimaliseren

Er is niets frustrerender dan een online marketingcampagne waar je alles aan doet; eentje die vervolgens niet aanslaat. Voor wat voor reden dan ook kom je op de tweede of derde pagina van de Google zoekresultaten terecht en kan niemand je vinden, zelfs niet met je unieke én gepatenteerde bedrijfsnaam. Gelukkig is er zoiets als zoekmachine marketing en linkbuilding Amsterdam. Er zit namelijk nogal complexe materie achter online marketing; veel meer dan bij het ophangen van een poster in een café. Lees gauw mee en kom erachter dat het niet aan je marketing hoeft te liggen; waarschijnlijk ligt het veel complexer. 

SEO's en linkbuilding 

Het begint al bij iets als SEO (Search Engine Optimalizer) en adwords. Het algoritme van Google is een complex en ingewikkeld systeem wat, helaas en tegelijkertijd gelukkig, niet bedoeld is om door iedereen begrepen te worden. Gelukkig zijn er experts die je kunnen helpen om het systeem zo goed mogelijk in te zetten. In dit artikel is er niet genoeg ruimte om tot de bodem en de precieze innerlijke werkingen van het zoekmachine algoritme te komen, maar laten we een poging wagen. Een bedrijfsnaam of andere term komt hoger in de Google zoekresultaten te staan op het moment dat deze vaker op het internet voorkomt, op verschillende websites en in verschillende contexten, en dan het liefst nog met een link naar de desbetreffende website of webwinkel erbij. Zo worden deze automatisch met elkaar geassocieerd en verbonden door het algoritme. Hoe vaker je naam voorkomt, hoe hoger je komt te staan in de resultaten. Het is dus eigenlijk een paradox; je komt pas vaker voor als je vaker voorkomt. Gelukkig zijn er marketingbedrijven die je met dat laatste kunnen helpen. 

De rest 

Daarnaast is het, terwijl je linkbuilding-partner zijn werk doet en jouw algoritme-technisch optimaliseert, ook goed om nog een tweede blik te werpen op je marketing. Allereerst; is deze nog volledig in lijn met jouw visie voor het bedrijf? Draagt je marketing nog uit wat je graag zou willen zeggen met je bedrijf én waar je graag voor wil staan? Daarnaast is het ook goed om na te denken of alle manieren waarop je nu market nog rendabel zijn, én of er nieuwe manieren bij moeten. Gebruik je bijvoorbeeld momenteel posters, maar blijken stickers onder jongeren veel beter te werken en veel meer op te vallen, omdat ze zo spontaan overal opduiken en meer interesse wekken? Dan is dat misschien de investering waard. 

 

Besteed dus uit waar je zelf geen verstand van hebt, optimaliseer je marketingstrategie en veel succes!

Geef een reactie